28 september 2014
14:00

Bälinge IF F01

Referat: SK Iron - Bälinge IF F01

Vi kom till spel på ett soligt Björkvallen i Björklinge mot ett till synes starkt SK Iron som under säsongen inte tappat speciellt många poäng och måste ses som ett av topplagen. Vi ledare var försiktigt optimistiska och försökte få tjejerna att gå in med inställningen att vi ska fortsätta det kontrollerade och fina spelet som vi uppvisat under stora delar av hösten. Några mindre ändringar i laget skulle dessutom ge nya erfarenheter och på så sätt vara utvecklande för laget. När matchen sedan blåstes igång så tog vi genast kommandot och vi dominerade totalt hela första halvlek. Med hårt arbete och tydlig press från mittfält och backlinjen vann vi i stort sätt varje boll kring mittplan och vi kunde lägga den största delen av spelet på Irons planhalva. Efter vunna bollar lyckades vi med fina kombinationer för att sedan spela ut på ytorna och komma till väldigt fina inlägg som säkert skulle resulterat i flera mål om inte Iron hade haft sin bästa lagdel i mittförsvaret. Vi visade prov på bra rörelse och fint tålamod i uppspelen, samt vågade spela genom alla lagdelar. Tyvärr resulterade en av årets bästa halvlekar inte i något mål, men vi ledare var otroligt nöjda med spelet och kunde bara uppmuntra en fortsättning i samma anda. I andra halvlek tappar vi lite av den dominans som vi hade i första halvlek, vilket troligtvis berodde på att vi inte riktigt orkade stå emot det betydligt större och tyngre Iron. Trots att vi tappar lite av spelövertagen så kommer inte Iron till speciellt många farliga målchanser och spelet är trots allt lite mer på Irons planhalva, förutom på slutet, men då visar Maja prov på stor offervilja och stabilt målvaktspel. Under andra halvlek när spelet har låst sig lite och böljar lite mer fram och tillbaka lyckas Julia kontra in 1-0 efter ett fint vänsteravslut. Trots lite panik de sista minuterna så lyckas vi rida ur stormen och vinna helt rättvist. Alla tjejer ska ha en stor eloge för sin insats, och vi känner verkligen att vi hittat vårt spel. Extra kul att vi håller nollan mot ett väldigt bra lag, vilket visar på ett bra försvarspel i alla lagdelar. Vi ledare ser verkligen fram emot de sista två veckorna med serieavslut, träningsmatcher och cup på 11-manna.